Tervezők „Locsi-fecsi“ estéje

7. alkalommal rendezik meg Pozsonyban a fiatal tervezők szemléjét, a Pecha Kucha Nightot. Építészek, képzőművészek, grafikusok, divattervezők és egyéb kreatív iparművészek mutatják meg alkotásaikat. Ajánló

Első ízben kötik össze a Pecha Kucha estet a Dizájnhétvégével Pozsonyban. A szabadtéri esemény az Ekoiuventa területén, a Búdkova úton kerül megrendezésre 19 órától ( rossz idő esetén a Cvernovka Galleriában a Páričkova 18 szám alatt 20 óra 20 perctől). A rendezvényen az alábbi művészek tartanak bemutatót műveikből: Martin Bu, ComuniStar, Cséfalvay András (az Oskár Čepan–díj idei győzetese), Iuventa, Juraj Krasnohorský, ARCHITEKTI mikulaj&mikulajová, MUKEKE, Ping Pong, plán B architekti, Mária Štraneková, Wafličky, Ľubomír Závodný.

A Locsi-fecsi esten kívül sor kerül egy nyilvános dizájnbörzére is, ahol elsősorban bútor-és textiltervezők kínálják termékeiket. A börzével párhuzamosan kiállítások és alkotóműhelyek várják az érdeklődőket. Megtekinthetőek példul Bety Majerníková, Martin Bu, a Comunistar, a Popular , a Bizarepublic stb. művei. Vasárnap, szeptember 27-én pedig egy délutáni dizájnpiknik keretében divattervezők tartanak divatbemutatót.

Jegyek a Pecha Kucha Nightra 5 euróért kaphatók.

Mészáros Veroni