Pénteken Litera-túra

2009. október 7. - 11:25 | Kultúra
A Szlovákiai Magyar Írók Társasága várja az érdeklődőket a fönti című, hagyomány rendezvény-sorozatára, amely idén október 9-én, pénteken  lesz az alábbi helyszíneken és programmal.

Író–olvasó találkozó kezdődik 8.30-kor az Alsóbodoki Magyar Tannyelvű Magán-szakközépiskolában Motesiky Árpád vadászíró és Hajtman Béla prózaíró részvételével. Valamivel később, 10.30 órai kezdettel a Nagycétényi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában Tóth László József Attila-díjas költő, Poór József prózaíró, valamint Nagy Erika, a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának titkára, a Pogrányi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában pedig Aich Péter prózaíró és Balázs F. Attila, költő, prózaíró vendégeskedik majd. Végül 10.40 órai kezdettel a Koloni Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában Csepécz Szilvia költő, prózaíró és Jakubecz Márta író találkozik olvasóival.

Az idei Litera-túra koraesti programjában 16.00 órai kezdettel egy közös író-olvasó találkozó is szerepel az említett alsóbodoki magán-szakközépiskola multifunkciós épületében (Paulisz-rancs). Az est házigazdája: Fehér Sándor néprajzkutató, helytörténész lesz s a Szlovákiai Magyar Írók Társasága minden kedves érdeklődőt az esti fogadáson is vár.

(–ck)