Stephen King költőként mutatkozik be

2009. november 7. - 12:52 | Kultúra
Váratlanul érte a közönséget, mikor kiderült, a Playboy novemberi számában Stephen King egy elbeszélő költeménye jelenik meg. A vers egy balsorsú expedícióról szól, amely a The Bone Church címet kapta.

A költemény egy harminc napos expedícióról szól a dzsungelben. A felfedező út végzetes következményekkel jár, hiszen a 32 fős csapatból csupán egy marad életben. A több tucat bátor vállalkozó a dzsungelben rájuk leselkedő vadállatok áldozataivá válik, mire végre elérnek a címben szereplő templomhoz.

Nem ez az első alkalom, hogy a Playboy irodalmi alkotást közöl, hiszen köztudott, hogy mindig igyekezett nagyon jó kapcsolatot ápolni a művészetekkel. Az elmúlt évek során olyan írók művei jelentek meg az újságban, mint Nabokov, Updike vagy akár Vonnegut. King sem most szerepel először a Playboyban, hiszen már 1983-ban interjút készítettek vele.

Stephen King termékeny hónap elé néz, hiszen a költeménye mellett egy rövid novellája is megjelent a New Yorker legújabb kiadásában, valamint a rajongók óriási örömére, King legújabb regénye, az Under the Doom is novemberben lát napvilágot.

Akit érdekelne Stephen King költeménye, az megtalálhatja itt, a novellát pedig itt.

(ian/guardian)


Címkék: Stephen King