Önéletrajzi könyvét készül kiadni Barack Obama féltestvére

2009. november 10. - 14:22 | Kultúra
„Obama apja vert engem és az anyámat is“- állítja Mark Ndesandjo, aki Barack Obama féltestvére.

Mark Ndesandjo jelenleg Kínában él, és ott is igyekszik kiadni többé-kevésbé saját költségein, a nemrégiben elkészült önéletrajzi könyvét. A történet kiindulópontja Ndesandjo nehéz gyerekkora, mivel apja verte, és folyamatosan megalázta őt és édesanyját is.  

Ndesandjo évek óta él feleségével Kínában, és azt tervezi, hogy a hamarosan Pekingbe látogató Obamával személyesen találkozik majd. „Az a tervem, hogy bemutatom neki a feleségemet, mivel ő nagy rajongója az elnöknek”- mondta Ndesandjo.  

„Sokszor hallottam édesanyámat sírni, és segítségért kiabálni, miközben apám verte őt. Előfordult olyan is, hogy anyám az utcára futott ki, mert nem tudott másképp elmenekülni a verés elől.” – mesélte egy interjúban Ndesandjo. 

Barack Obama több rokona készül a közeljövőben könyvet kiadni, hogy mennyi ezek közül az önéletrajzi ihletettségű, azt egyelőre nem lehet tudni. Ndesandjo az újságíróknak elmondta azt is, hogy könyvében nem akart politikai témákat érinteni, mivel meggyőződése, hogy féltestvére nagyszerű munkát végez.  

„Büszke vagyok arra, hogy Obama lehetek” – tette hozzá Mark Ndesandjo. 

(ian/guardian)