Steven Tyler nélkül folytatja az Aerosmith

2009. november 10. - 11:32 | Kultúra
Új énekest keres az Aerosmith, miután Steven Tyler a jövőben szólókarrierjére akar koncentrálni, és otthagyja együttesét.

Joe Perry, a rockbanda gitárosa a Twitter közösségi portálon jelentette be, hogy az Aerosmith új énekest keres. "Amennyire tudom, Steven kiszállt" - idézte a gitárost a Las Vegas Sun.

Perry - aki közel négy évtizede szerzőtársa Tylernek - ugyanakkor azt is mondta: egyelőre nem tudja, hogy az énekes csak átmenetileg akar szóló karrierjével foglalkozni vagy örökre otthagyta az együttest. "Hónapok óta nem hívott, legutóbb, amikor hívtam, egyszerűen letette a telefont" - mondta Perry. Információk szerint Tyler közben már saját menedzsert is szerződtetett. Joe Perry szerint Tyler már közel egy évtizede nem hajlandó közös dalt írni.

A feszültség ellenére az együttes még az utóbbi hetekben is koncertezett, november 1-jén Abu-Dzabiban léptek fel. Korábban néhány hawaii fellépést is elvállaltak, hogy pótolják a Tyler balesete és válltörése miatt félbeszakadt nyári turné kiesett bevételeit.

Tyler azonban a brit Classic Rock magazinban úgy nyilatkozott, hogy egyelőre még nincsenek pontos tervei a jövőre nézve. "Az viszont biztos, hogy csak egyedül tőlem, Steven Tylertől érkezik valami, az én stílusomban - Tyler márka" - fogalmazott.

Az együttes tagjai viszont nem lelkesedtek azért, hogy partvonalon kívülre kerültek, Brad Whitford, a banda másik gitárosa gyorsan fel is vetette egy új énekessel való folytatás lehetőségét. "Tyler egyedülálló, de ha valaki át akarja venni a helyét, és működik a dolog, akkor miért ne?" - mondta.

Perry Twitterre írt bejegyzésében kizárta, hogy Tyler távozása a nagy múltú zenekar feloszlását jelentené. Szerinte az Aerosmith jobban játszik mint valaha. "Nem lehet csak úgy 40 év tapasztalatát szemétre vetni" - fogalmazott Perry, aki viszont sikeres szólókarriert tudhat maga mögött, legutóbbi - ötödik - albuma a közelmúltban jelent meg, és világkörüli turnét fontolgat.

Tyler lánya, Mia szintén a Twitteren kelt apja védelmére: "Már a hatvanas éveiket tapossák, hadd csinálják azt, amihez kedvük van" - írta hétfőn.

Az Aerosmith 1979-ben - éppen Perry távozása miatt - egyszer már széthullott, az eredeti tagokkal csak 1984-ben állt össze újra. A kilencvenes években diadalittas visszatérésben volt részük, 2001 óta azonban nem adtak ki új dalokat tartalmazó stúdióalbumot.

MTI/para