Amerika legjobb blues énekesnője Dunaszerdahelyen

2009. december 4. - 09:30 | Kultúra
Igazi blues zenei ínyencség vár az érdeklődőkre szombaton este Dunaszerdahelyen a Seven Barban. A Na’conxypan Polgári Társulás szervezésében Debbie Davies, Joe Fonda és Emil Gross triója koncertezik 20.30-kor. Debbie Davies énekes és gitáros többek között John Mayall és Albert Collins együtteseiben játszott, lemezein olyan zenészek működtek közre, mint Ike Turner, Mick Taylor, James Cotton, Tab Benoit vagy Charlie Musselwhite.

Kimagasló zenei teljesítménye és a blues hagyományainak ápolása területén végzett munkája elismeréseként többször is jelölték az év bluesénekesnője (Blues Music Award) címre, melyet 1997-ben meg is kapott. Basszusgitáron Joe Fonda játszik majd, aki elsősorban jazzbőgősként ismert, de gazdag pályafutása során olyan blueszenészekkel is turnézott, mint Sweet Daddy Cool Breeze, Buddy Guy, Koko Taylor és a Los Lobos zenekar. A két amerikai zenész Emil Gross osztrák dobossal egészül ki trióvá.

Közben az Are You FREE? zenei műhely is újabb állomásához érkezik 2009. december 5–6-án, a kurzust Debbie Davies és Joe Fonda vezeti. A műhelyfoglalkozást a dunaszerdahelyi Csemadok épületében tartják, szombaton 16-tól 18-ig, vasárnap pedig megegyezés szerint. A workshopon való részvétel ingyenes, hangszert és alapfelszerelést minden érdeklődőnek hoznia kell. Bővebb információ a 0917/207 824 telefonszámon, valamint a vigo2@stonline.sk e-mail címen kérhető.

-bzs-