Bíró Szabolcs végzett Francis W. Scott-tal

2009. december 29. - 13:05 | Kultúra
Francis W. Scott nemsokára meghal, Bíró Szabolcs végez vele. A még mindig ifjú kisudvarnoki író 2010. január 1-jétől elhagyja álnevét.

Új fejezet kezdődik Bíró Szabolcs életében: ezentúl kizárólag saját név alatt publikálja műveit. Az egykor megálmodott alteregó, Francis W. Scott búcsúzik olvasóitól, átengedve a terepet Szabolcsnak. A rendkívül magas munkatempójáról ismert író idáig főként a ponyvairodalom rajongóinak kedvezett, ám péntektől ez megváltozik; őszintébb, mélyebb, kísérletezőbb szellemű prózát kínál majd a világhálón és a könyvesboltokban is.

Átvedlésének örömére egy kisregénnyel lepi meg olvasóit, melynek címe Az ötödik parancsolat. E mű a szerző honlapjáról ingyenesen letölthető, 2010. január 1.-től. A történelmi könyv főhőse Pál barát vándorszerzetes, akit a sors egy észak-itáliai kolostorba sodor, a XIV. század közepén. Kisvártatva rejtélyes gyilkosságok történnek az ott lakó szerzetesek közt, amelyek Pál barátot nyomozásra ösztönzik. Bíró Szabolcs nem titkolja: kisregényével Umberto Eco A rózsa neve c. mesterműve előtt tiszteleg. Az ötödik parancsolatból itt olvashatnak részletet.

Mészáros Veroni