Az Amerikai szépség direktora rendezi a következő Bond-filmet?

2010. január 6. - 12:44 | Kultúra
A 23. Bond-kalandot Sam Mendes rendezheti - röppent fel a meg nem erősített hír Hollywoodban.

A The Hollywood Reporter cikke kész tényként kezelte, hogy a produkció lesz az Oscar-díjas rendező első vérbeli akciómozija, miközben a Variety óvatosan fogalmazott: az MGM filmstúdió egyelőre nem volt hajlandó megerősíteni, hogy Mendes-szel tárgyalna.

Az optimistább verzió szerint a film forgatása már júniusban elkezdődhet, és 2011-ben akár meg is nézhetjük a 007-es legújabb világmegmentő akcióját. A Bond-mozi fontos lehet az MGM számára, hiszen a patinás stúdió éppen kiárusítás előtt áll, ez azonban a hírek szerint nem befolyásolja a film munkálatait.

A Quantum csendje című utolsó epizódot a Sony közreműködésével hozta tető alá az MGM. A Marc Forster rendezte produkció világszerte 586 millió dolláros bevételt hozott. Az új forgatókönyvet a tapasztalt Neal Purvis és Robert Wade (Casino Royale, A Quantum csendje), valamint Peter Morgan (Frost/Nixon) jegyzi, a produceri munkát pedig továbbra is Michael Wilson és Barbara Broccoli végzi. A főhős szerepében Daniel Craig tér vissza.

Sam Mendes neve a Variety.com szerint azért merült fel, mivel ő rendezte a Bond-sztár Craiget A kárhozat útja című krimiben. Mendes éppen tíz éve, az Amerikai szépség című drámáért kapott Oscar-díjat, legutóbbi munkája a Továbbállók című vígjáték volt, amely nem hozott túl nagy anyagi sikert. A Továbbállók karácsony óta fut a magyar mozikban.

MTI/para