A miskolci teátrum Kassán, a kassai Miskolcon vendégszerepel

2010. január 10. - 09:15 | Kultúra
Ebben az évben is folytatódik a Kassai Állami Színház és a miskolci Nemzeti Színház közösen benyújtott nyertes, európai uniós pályázatának előadássorozata, januárban a kassai színészeknek Miskolcon, míg a miskolciaknak Kassán tapsolhatnak a nézők.

Árvai Judit, a miskolci teátrum szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kassai közönség kedden és szerdán Kozma Attila és Krámer György Yerma és Exodus című két egyfelvonásos táncjátékát tekintheti meg a miskolci színház művészeinek előadásában.

Miskolcon szerdán a kassaiak egy táncgálát adnak elő, a műsor pazar válogatás a Kassai Állami Színház utóbbi években bemutatott legjobb balettjei – többek között a Giselle, a Hattyúk tava, a Carmen – legsikeresebb részleteiből.

A két színház produkciói két-két alkalommal kerülnek színre mindkét városban: a Best of Ballet című táncgála szerdán 15 és 19 órai kezdettel a miskolci Kamaraszínházban, a Yerma és az Exodus pedig kedden és szerdán 19 órai kezdettel a Kassai Állami Színházban.

A darabok határon túli bemutatói a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával kerülnek színre, az előadások megtekintése ingyenes.

mti/para