Koppenhágai szentek pozsonyi szeánsza

2010. február 2. - 13:11 | Kultúra
A nemzetközi áttörés küszöbén álló dán When Saints Go Machine február 6-án, szombaton a pozsonyi A4-es kortárs művészeti központban játszik. Ajánló

2009-ben az év újoncának választották a When Saints Go Machine popkvartettet a dán P3 rádió hallgatói; Fail Forever és Kids on Vacation című dalaik óriási slágerré váltak hazájukban. A skandináv pop örvényének egy következő formációjára olyan klasszikusok hatottak, mint Morrissey, a Beach Boys, vagy Matthew Herbert, de az európai techno lüktetése is érződik számaikon.

Debütáló albumukat, a Ten Makes A Face-t, ők írták és rögzítették, a keverést pedig Christoffer Bergre bízták, aki “ügyfelei” közé például a The Knife és Fever Ray is tartozik. E lemezük több dán év végi listán a legjobbak közt szerepelt. Hangulatfestő zenéjüket gitárral, ütőhangszerekkel, vonósokkal és természetesen szintetizátorral keltik életre.

Európai turnéjukon Pozsonyt is útba ejtik – a HCHSPNNNG! elnevezésű sorozat fő fellépői lesznek szombaton. Koncertjük előtt a Chunk-foo Fighters, azaz Que és Michael Priest DJ-k mutatják be e alkalomra összeállított szettjüket. Belépőt az info@a4.sk címen lehet foglalni, majd a helyszínen kiváltani. Február 6-án, 21 óráig 7 euró, utána pedig 8 euró a beugró.

emvé