Egy romantikus dráma letaszította a trónról az Avatart

2010. február 8. - 13:17 | Kultúra
A Dear John című romantikus dráma került a hétvégi észak-amerikai kasszasikerlista élére, ezzel a második helyre szorította a hetedik hete a bevételi csúcson jegyzett Avatart.

A svéd Lasse Hallström rendezte alacsony költségvetésű románc pénteken került az amerikai mozikba, és a jelentések szerint nem kis meglepetést okozott 32,4 milliós hétvégi bevétele. A Sonyhoz tartozó Screen Gems által forgalmazott filmre a felmérések szerint 84 százalékban a nők voltak kíváncsiak, ráadásul kétharmad részük 21 éven aluli volt.

A szakértők emlékeztettek rá, hogy a Super Bowl-hétvégén férfiember nem igen teszi be a lábát a mozikba, ez a hétvége mozis szempontból egyértelműen a nőké.

Az elemzők azért korábban arra számítottak, hogy egy darabig - legalább Valentin-napig -  még uralja majd az észak-amerikai jegypénztárakat James Cameron 3D-ben hódító sci-fije. Ezzel szemben a hétvégi bevétele 23,6 millióra esett vissza Amerikában és Kanadában. A globális piacon azonban 76 millió dollárost hétvégi jegybevétellel továbbra is megtartotta vezető státusát. Az Avatar a hazai piacon jelenleg 630,1 milliós bevételnél tart, világszerte pedig jegyeladásainak összértéke túllépte a 2,2 milliárd dollárt.

John Travolta From Paris With  Love című akciófilmje a várakozásoktól messze lemaradva a kasszasikerlista harmadik helyén debütált 8,1 millió dollárral. A negyedik Mel Gibson A sötétség határán című thrillere lett 7 millióval, az ötödik pedig a The Tooth Fairy (A fogtündér) című horror 6,5 millió dollárral.

MTI/para