Spiró-darabot mutat be Kassán a miskolci színház

2010. február 10. - 18:22 | Kultúra
A Kassai Állami Színház közönsége csütörtökön a Miskolci Nemzeti Színház előadásának tapsolhat, a borsodiak Spiró György Prah című darabját állítják színre - tájékoztatta Árvai Judit a miskolci teátrum szóvivője az MTI-t.

A Prah két szereplőjével, egy szegény középkorú házaspárral megtörténik az, amiről a legtöbben csak álmodnak: öttalálatosuk van a lottón. Álmodozni könnyű, örülni viszont nehéz. A házaspár sem tud mit kezdeni az ölébe hullott lehetőséggel, már nem vásárolhatják vissza a nélkülözésben telt éveket és már nem válthatják meg közös jövőjüket sem. Hirtelen nem tudják, mitévők legyenek, de amíg gondolkodnak, tervezgetnek, a biztonság kedvéért egy régi, jugoszláviai nyaralásból hazahozott kakaóprahos, azaz kakaóporos dobozba süllyesztik a nyertes szelvényt.

Spiró György művét tavaly novemberében mutatta be a Miskolci Nemzeti Színház Korognai Károly rendezésében, aki egyúttal a Férfit is alakítja a darabban. A Nőt Müller Júlia játssza.

Ebben az évadban a két színház közösen benyújtott pályázata révén a miskolci színház előadásában az Anconai szerelmesek, a Boga beszél, Az operett csillagai valamint a Yerma és az Exodus című két egyfelvonásos táncjáték került színre Szlovákiában.

Az előadás határon túli bemutatója a "Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013" keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával jött létre.

mti/para