Már megint itt van a szerelem…

2010. május 18. - 13:03 | Kultúra
Irodalom és szerelem a témája annak az estnek, amelynek vendége Király Levente költő, író, szerkesztő. Helyszín a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete (Pozsony, Palisády 54.), az időpont május 20. csütörtök, 17 óra.

A fiatal költőnemzedék egyik legmarkánsabb képviselője néhány évvel ezelőtt az Igy irtok én című paródiakötetben ironikus hangon „jellemezte” kortársait, jelentős szakmai sikert aratva. Érzékeny, az élet apró rezdüléseit is mélyen átélő alkotó, aki bátran kísérletezik különböző stílusokkal, sőt műfajokkal is. Példa erre legújabb novelláskötete, amely május 28-án jelenik meg, és amelyben a szerző ismét új arcát mutatja. A pozsonyi vendégszereplés így egyfajta „előbemutatónak” is tekinthető.

Természetesen szó esik a versekről is, amelyekben Király Levente a létezés alapkérdéseit vizsgálja, a legegyszerűbb élethelyzetek következetes végiggondolásával. Nyelve letisztult, egyszerű, néhol tömör, másutt dinamikus, önmagába forduló, vagy épp önmagát lebontó retorika jellemzi. Az est fő témájául a költő az egyik legnehezebben megfogalmazható érzést, a szerelmet választotta, részleteket azonban nem árult el.

A rendezvény a Szépírók Társasága támogatásával, A könyv utóélete program keretében valósul meg.   

(juk)