Legyen a Horvát kertben Budán!

2010. május 31. - 17:42 | Kultúra
A régi nyár című oprettben a híres színésznőről senki sem hiszi el, hogy már férjhez adandó lánya van. A színésznő pedig még távol tartja a férfiakat tizennyolc éves lányától, el akarja kerülni, hogy hozzá hasonlóan neki is csalódnia kelljen egy férfiban.

A híres színésznő azonban sosem tudta elfelejteni azt a férfit, aki most újra feltűnik, és vele van a fia is... Mindenki a boldogságot keresi, meg is leli, közben olyan halhatatlan slágerek csendülnek fel, mint a "Legyen a Horvát kertben Budán, vagy "Hol van az a nyár, hol a régi szerelem?"

Békeffi István és Lajtai Lajos operettjét június 4-én pénteken este hét órakor mutatja be a Komáromi Jókai Színház társulata, a Primadonnák című sikerprodukciót is jegyző Méhes László m.v. rendezésében.

A nagy primadonna szerepében Nagy-Kálózy Eszter m.v. budapesti színművésznő áll a komáromi közönség elé. Lányát Tar Renáta játssza.Báró Jankovits János Tóth Tibor lesz, Miklóst, a fiát Majorfalvi Bálint alakítja. Trafina Fabó Tibor Jászai Mari-díjas, Mimóza, öltöztetőnő Holocsy Krisztina, a főúr Hajdú László, a revü színház görlje pedig Holocsy Katalin lesz.

A produkció díszleteit Bátonyi György m.v., a jelmezeket Horváth Kata m.v. tervezte, a táncokat Kispál Anita m.v. koreografálta. A zenei vezető Gebora György m.v. . A szenzációs slágereket Pálinkás Andrássy Zsuzsanna korrepetálta. A zenekar tagjai: Emmer Péter (basszusgitár), Farnbauer Péter (szintetizátor), Pálinkás Andrássy Zsuzsanna (zongora), Varjú Attila (dob).

Bárány János