Kész a 3D-s Pina Bausch-film

2010. június 4. - 19:27 | Kultúra
Wim Wenders befejezte a kortárs táncművészet tavaly elhunyt egyik legjelentősebb alakjáról, Pina Bausch-ról szóló három dimenziós filmjének forgatását.

Az alkotás technikája révén új távlatokat nyithat a dokumentumfilmek műfajában - mondta a német rendező az erdélyi filmfesztiválon (TIFF).

Húsz éve akartunk közös filmet forgatni Pina Bausch-sal. Az elgondolás az volt, hogy mindenhová elkísérjük, egyfajta road movie lett volna - fogalmazott Wenders. A tánckoreográfus váratlan halála azonban közbeszólt, Bausch épp a forgatási munkálatok kezdete előtt egy hónappal, 68 évesen hunyt el 2009 júniusában.

Először nem láttam okát a folytatásnak, csak később a társulattal együtt döntöttük el, hogy mégis leforgatjuk - tette hozzá a rendező, aki hasonló műfajban már aratott sikereket, 1999-ben ő rendezte a Buena Vista Social Club című dokumentarista filmet.

"A forgatást befejeztük, a mű várhatóan egy éven belül kész lesz" - tette hozzá Wenders, több nagysikerű játékfilm, köztük az 1984-es Párizs, Texas című Arany Pálma-díjas alkotás rendezője.

MTI/para