Az MTV-ben is Múzeumok éjszakája

2010. június 17. - 18:17 | Kultúra
A közszolgálati csatorna képernyősei: Bombera Krisztina, Bényi Ildikó, Hegedűs Judit, Jegyes-Tóth Krisztina, Nagy Judit, Radványi Dorottya, Gaskó Balázs, Fiar Sándor és Nagy György várják a Múzeumok estéjén és éjszakáján az MTV-be a látogatókat.

A Magyar Televízió az idén is csatlakozott a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozathoz, amelyet 2010. június 19-én, szombaton rendeznek meg. Az MTV Óbudán, a Kunigunda útjai gyártóbázisán 18-24 óra között, félóránként fogadja a látogatókat. A vendégeket 30 fős csoportokban vezetik végig az MTV képernyőseivel. A jelentkezőket a túravezetők nem a megszokott program szerint, hanem rövidített útvonalon viszik körbe azért, hogy minél több látogató megnézze az intézmény érdekességeit.

Az érdeklődők találkozhatnak, beszélgethetnek a köztévé képernyőseivel is és közösen tekintik meg a kiállítást, az 50-60-as évek idejéből származó berendezéseket, nevezetesebb darabokat, kamerákat, video rögzítőket, monitorokat. Majd megnézik az MTV múltját-jelenét bemutató kisfilmet, körbejárják az Aulában ideiglenesen kiállított eredeti jelmezeket, például Zenthe Ferenc ruháját, amelyet 1964-ben viselt A Tenkes kapitánya című játékfilmben, vagy Schütz Ila 1983-ban, a Csoda topán mesejátékban. A kíváncsiskodók a kulisszák mögé is bepillanthatnak, közvetlen közelről megtekinthetik azt a stúdiót, ahol a Ma reggel, a Nappali, valamint a Teadélután készül.

A program szervezői szeretettel várják a látogatókat a Múzeumok éjszakáján egy színes, érdekes tárlatvezetésre az MTV új gyártóbázisán. Az elmúlt években igen sok látogató érkezett a határon túlról. Idén a Magyar Televízió ajándékkal kíván kedveskedni, a külhoni magyarok e sajtóanyag és okmányuk felmutatásával soron kívül tekinthetik meg az intézményt.

mtv/para



Címkék: MTV