Douglas Coupland divatot „ír”

2010. július 16. - 12:20 | Kultúra
Douglas Coupland, az X generáció  írója a sci-fitől eljutott a divatig, ugyanis piacra dobta első  ruhakollekcióját, amit saját kezűleg tervezett. 

Madonna, Kate Moss és Liam Gallagher után már az írókat is elérte a divat. A kanadai író, David Coupland is részt vett egy ruhakollekció megtervezésében. Kabátok, sapkák és egyéb kiegészítők szerepelnek a kollekcióban, aminek célja tulajdonképpen Kanada egy új arcának bemutatása.

„Soha nem láttam túl nagy különbséget az írás, tervezés, vagy vizuális művészetek közt, sőt bútort vagy ruhát tervezni sem más. Ez mind az én agyam – csak más részeit használom, más dolgokhoz.”- mondta Coupland.

„Olyan új dolgokba kezdtem, amik segíthetnek Kanada egy másik oldalát bemutatni. Más szemmel nézni ezt a 'csak hegyekkel és szarvasokkal teli országot'. Ez a projekt sem más, mint kutatás egy újabb fázisa, felfedezés. Szeretném bemutatni a hihetetlenül széles kanadai színskálát, és az országunk nyitottságát.”

Douglas Coupland nem az egyetlen író, akit ennyire érdekel divat, egy amerikai cég nemrégiben dobta piacra új, Ernest Hemingway nevével ellátott cipőkollekcióját, Hemingway ugyanis köztudottan rajongott a csizmákért.  

(ian/guardian)