Prága bizarr múzeumai

2010. július 20. - 09:51 | Kultúra
A cseh főváros több tucat múzeuma között néhány szokatlan is várja a látogatókat, ne csak a közismert Nemzeti Múzeumot, Műszaki Múzeumot és Mezőgazdasági Múzeumot keressék fel - tanácsolta hétfőn a Mladá fronta Dnes című újság prágai mellékletében.

Azok, akik nemzetek feletti teremtményekre vágynak, a Legendák és Szellemek Prágai Múzeuma felé vegyék az irányt. A mindenre elszántak nyilván ellátogatnak majd a Kínzóeszközök Múzeumába.

A finomabb lelkűek inkább a Miniatűrök Múzeumába menjenek, ahol híres festmények kicsinyített, kézzel festett másait láthatják 10X10 milliméteres mamutagyardarabokon. Anton Pavlovics Csehov Kaméleon című elbeszélése is elkészült miniatűr változatban: ezredrésze az eredetinek.

Prága étel- és italmúzeumokkal is büszkélkedhet. Az egyik a kávé történetét mutatja be, két másikat a csokoládénak szenteltek. A sörimádók a sörkészítéshez használt gépeket, eszközöket és edényeket láthatnak az U Fleku söröző híres kiállítótermében és hallhatnak a prágai sörfőzés több évszázados történelméről - írta a Mladá fronta Dnes.

mti/para

Címkék: múzeumok