Több elektronikus könyvet vásároltak az Amazon-on

2010. július 23. - 12:32 | Kultúra
Több elektronikus könyvet adott el az Amazon, mint hagyományos nyomtatott könyvet, jelentette be az internetes portál. 

Az eredményt persze befolyásolta az is, hogy a hordozható Kindle olvasókészülék és az iPad is nagyon sikeres. Jeff Bezos szerint annak ellenére, hogy az utóbbi időben a hagyományos könyvekből is több fogy az oldalon, az e-book, tehát az elektronikus könyv mégis megelőzte a hagyományos könyvet.

„Belegondolni is félelmetes, hogy az Amazon 15 éve kereskedik nyomtatott könyvekkel, elektronikus könyvekkel pedig csupán 33 hónapja”-mondta Jeff Bezos.

Az eredmény azért is jelentős, mivel pár hónapja egy felmérésből kiderült, az emberek még mindig szívesebben vesznek könyvet hagyományos úton, könyvesboltban, mint inkább az interneten. Az e-book mellett szólhat azonban az is, hogy a könyv lapjai több olvasás után sem sérülnek, tárolásuk pedig egyszerű és praktikus.

Sajnos az nem derült ki, hogy az elektronikus könyvek csupán a kemény borítós könyveket, vagy a puha borítósakat is legyőzték-e. Annyi azonban biztos, Amerikában az Amazon 80 százalékkal több elektronikus könyvet adott el, mint hagyományos könyvet. Nálunk az e-book még nem jött 'divatba', bár a szakértők szerint ez hamarosan változni fog Szlovákiában is.

(ian/independent)