Francia apácákkal szerződött Lady Gaga lemezkiadója

2010. július 26. - 15:34 | Kultúra
Francia bencés apácák kaptak lemezszerződést egy zenekiadótól, amely többek között Lady Gaga albumait forgalmazza.

Az Avignon mellett, egy világtól teljesen elzárt kolostorban élő apácák egy nemzetközi válogatáson bizonyultak a legjobbnak, amelyben 70 kolostor énekkarai vettek részt Európából, Afrikából és az Egyesült Államokból.

"Nem kerestük a feladatot, az talált meg bennünket" - jelentette ki Abbess főtisztelendő anya, a Notre-Dame de l'Annonciation rend főnöknője. "Kezdetben aggódtunk, hogy ez hatással lehet elvonult életünkre, ezért Szent Józsefhez fohászkodtunk. És imáink meghallgatásra találtak" - fűzte hozzá. Mint hangsúlyozta: az egésszel az volt a céljuk, hogy énekükkel békét hozzanak az emberek lelkébe.

A gregorián énekeket előadó apácák lemeze várhatóan novemberben jelenik meg.

A hatodik században alapított rend kolostorában szigorú szabályok között élnek az apácák: a kolostor falait nem hagyhatják el, nem fogadhatnak vendéget és csupán egy rácson keresztül érintkezhetnek a világból érkezőkkel.

"A szerződést a rácson át nyújtottam be, aláírták és a rácson keresztül adták vissza" - számolt be közleményében a szokatlan eljárásról Dickon Stainer, a Universal kiadóhoz tartozó Decca lemezkiadó főnöke.

A tekintélyes lemezcég - amely olyan előadók albumait adja ki, mint Elton John, a Rollig Sones vagy Lady Gaga - a heiligenkreuzi ciszterci szerzetesek két éve kiadott lemezének sikerét szeretné megismételni. A Chant: Music for Paradise című album több mint egymillió példányban kelt el - emlékeztetett a bbc.co.uk.

MTI/para

Címkék: apácák, Lady Gaga, zene