Albummal rukkol elő a The Uniques

2010. augusztus 12. - 17:21 | Kultúra
From The Dust a címe az egyik legjobban várt lemeznek idén Szlovákiában, amely augusztus 18-án, szerdán jelenik meg. Aznap lesz a lemezkeresztelő koncertjük is a pozsonyi Nu Spirit Clubban. Mindenkit vár a The Uniques. Ajánló

A The Uniques zenekart 2007-ben Štefan Kráľovič énekes-gitáros-billentyűs alapította, aki a  mai napig a banda frontembere és motorja. Az első EP három dalt tartalmazott, rajta volt nagy slágerük, a Get Your Points is. Kráľovič eredetileg Kassán élt és alkotott, ám a ritmusszekció távozásával Pozsonyba költözött, ahol belefutott régi ismerősébe, Pavel Javorníkba – ő lett a The Uniques új dobosa. Basszusgitárosukra, Jakub Joštiakra pedig hirdetés útján leltek.



Rengeteg koncertet abszolváltak azóta, játszottak t.k. a legnagyobb szlovákiai fesztiválon, a Pohodán, Prágában a Dead Kids zenekar előtt, Lipcsében a Metal On Metal, Pozsonyban a skót The Cinematics előtt, de bejárták a csehországi és szlovákiai klubokat is – Dunaszerdahelyen május 1-jén, az NFG klubban mutatták meg, mit tudnak.



Zenéjük energikus, dinamikus, magabiztos poszt-punk, amelyre mostanában a szintipop és a new wave bélyeg is illik, hiszen utóbbi két – a Rádio_FM által is rotált – daluk, a Wild és a Dungeon is szintetizátorközpontú. Ezek és más szerzemények is megtalálhatók a nemsokára megjelenő From The Dust c. lemezen, melyet egyedül játszottak fel, a keverést is maguk végezték és saját maguk is adják ki, mi több a lemez borítója és a promócióhoz használt összes grafika Pista Královic munkája.



Augusztus 18-án tehát, aki épp nem a The Nationalen lesz Bécsben, mindenképp nézzen el a Nu Spirit Clubba, Pozsonyba. 5 euróért válthat belépőt, cserébe pedig kap egy nagyszerű koncertet, afterpartyval, melyen Bad Mojo és Michael Priest (a Chunk-Foo Fighters fele) pörgetik a lemezeket.



Mészáros Veroni