Elvis-kiállítással ünnepel a Rock and Roll hírességek csarnoka

2010. augusztus 15. - 10:31 | Kultúra
Elvis Presley kiállítással ünnepli 15. születésnapját a Rock and Roll Hall hírességek csarnoka Clevelandben, a tárlaton arra az évre tekintenek vissza, amikor a rock királya 21 éves lett.

A szeptember 13-án megnyíló kiállításon láthatók lesznek Elvis Presley azon a fotói, amelyeket 1956-ban készített róla Alfred Wertheimer. A fotók Elvis életének abba a korszakába nyújtanak bepillantást - feltárva a nyilvános és a privát pillanatokat egyaránt - amikor Presley még azon volt, hogy az országhatárokon belül tegyen szert népszerűségre - közölte a csarnok illetékese.

Az érdeklődők megnézhetnek egy közel 30 tárgyból álló új kollekciót is, amelyet a múzeum a gracelandi archívumtól kölcsönöz. Ennek a gyűjteménynek a része többek között az az ing és öv is, amelyeket a zenész az 1970-es próbákon viselt, valamint az 1961-es memphisi kiáltvány, amely az Elvis Presley Nap beiktatását szorgalmazza.

Elvis Presley 1977. augusztus 16-án, 42 évesen halt meg a napjainkban múzeumként működő memphisi Graceland-villában szívelégtelenség következtében.

mti/para