Napfény, homok, reggae

2010. augusztus 23. - 12:50 | Kultúra
Augusztus utolsó hétvégéjén az abszolút lazulás veszi kezdetét Pozsonyban, az Aranyhomok (Zlaté piesky) strandon. Az Uprising Reggae fesztivált harmadszor rendezik meg.

Augusztus 27-én és 28-án az Uprising fesztiválon a helye mindenkinek, aki reggae-t, dancehallt, dubot, skat, hiphopot  és rokon stílusokat szeretne orrvérzésig hallgatni. A rendezvényre lokális előadók (AMO, Hafner & Beyuz, Čistychov) mellett érkeznek külföldiek is: egyenesen Jamajkáról Alborosie repül ide, aki a Shengen Clan nevű formációval lép színpadra, Franciaországot a Dub Incorporation képviseli, és a pár éve egyik dalához a Knight Rider c. sorozat alapmotívumát felhasználó Panjabi MC is homokozik a pozsonyi strandon.

Exotikumból nem lesz hiány: a karib-szigeteki Guadeloupe-ról is jön fellépő, Cali P., aki modern reggae-ben utazik. Az új-zélandi kultúrát a maori Cornerstone Roots hozza közelebb a fesztiválozókhoz, és lesznek digitális dubberek is, akik a Soom T & Disrupt nevet viselik. A zene és tánc mellett alkotóműhelyeken is részt lehet majd venni.

A teljes programbontást itt találják. Jegyek, bérletek még kaphatók elővételben, aki lecsúszna erről a lehetőségről, a fesztivál helyszínén is válthat karszalagot. Térképet, útbaigazítást ide klikkelve találnak.

emvé