James Patterson a világ legjobban kereső írója

2010. augusztus 26. - 12:32 | Kultúra
Hivatalos adatok szerint James Patterson jelenleg a legjobban kereső író. A közkedvelt író  kétszer annyit keres, mint legnagyobb riválisa, Stephenie Meyer.

James Patterson évente 8 könyvet ír, lebilincselő rémtörténeteket és népszerű gyermekkönyveket. Szereplői segítségével Patterson az eladási listák élére került, jelenleg pedig a Forbes 10 legjobban kereső író listájának az első helyén szerepel, 70 millió dolláros évi bevétellel.

„A történetek elbeszélő ereje nagyon erős. A könyveim a szórakoztató irodalom része. Nem a Moby Dick stílusában írok, az egy egészen más folyamat lenne, és teljesen különbözne az egyszerű, cselekmény-orientált történeteimtől.”-mondta két évvel ezelőtt Patterson.

A Forbes listájának második helyén a Twilight-sorozat írónője, Stephenie Meyer áll, igaz 'csupán' 40 millió dolláros évi bevétellel. A lista még dobogós, harmadik helyén Stephen King áll 34 millió dollárral, Danielle Steel pedig, aki az idén 4 új könyvvel jelentkezett, a negyedik helyen végzett az évi 32 milliójával.

Ebben a mezőnyben nem meglepő, hogy nagyon fontos a megjelent regények száma. Daniel Steel nevéhez több mint 100, Stephen King nevéhez pedig több mint 50 regény illetve elbeszélés fűződik. James Patterson lassan megközelíti az említett két írót, hiszen szinte havonta fejezi be egy-egy könyvét.

A listán olyan nevek szerepelnek még, mint Ken Follett, Dean Koontz vagy John Grisham. A Forbes szerint annak ellenére, hogy idén nem jelent meg a Harry Potter-sorozat következő része, JK Rowling 10 milliós évi bevételével megszerezte a 10. helyet.

(ian/guardian)