Az improvizált zene fesztiválja

2010. október 1. - 09:39 | Kultúra
Az Are you Free? improvizációs zenei fesztivál harmadik alkalommal várja az érdeklődőket 2010. október 8–9-én Dunaszerdahelyen a Városi Művelődési Központban és a NFG klubban - idén is igényes programmal.

(OFF)PROGRAM:

Október 8. 20.00

(NFG klub, Bartók Béla korzó 788/1 – hátsó bejárat)

Santa Diver (HU)

A Santa Diver zenéjére hatással volt a jazz szabadsága, a techno minimalizmusa, a marokkói gnawa transz-élménye, energiája, valamint a romantikus zenék érzékenysége. A zenei formáció technoid zenei felfogása és lüktetése, a jazzből és különböző népzenékből hozott dallamvilága ízig-vérig aktuális zenét eredményez.

Kézdy Luca – hegedű, elektronika

Szesztay Dávid – basszusgitár

Halmos András – dob

Jazzcause (SK)

Marian Michlo alias Jazzcause a zenei élet különböző területein mozog otthonosan, a metáltól kezdve a punkon, funkyn, old skool hip-hopon, electronic musicon át a jazzig és a klasszikus zenéig. Setjeiben a dubstep és a drum&bass mellett sokféle zenei stílus (nem csak elektronikus zene) hallható.

Október 9.

(Városi Művelődési Központ, Bartók Béla korzó 788/1)

17.30 Soós László zenei témájú fotókiállításának megnyitója

Kultúrkommandó: Gurigongo Symposium

PROGRAM

Október 9. 13.00

(Városi Művelődési Központ, Bartók Béla korzó 788/1)

13.00 Nemzetközi zenei workshop a Dzsindzsa zenekar vezetésével

18.00

Projekt Z (CZ)

A Projkt Z különleges zenéjén fellelhetők a free jazz, a punk vagy akár a klasszikus zene stílusjegyei is. Mondhatnánk, hogy kísérletező jazz muzsika, amely szemben áll a tradicionális vagy a mainstream jazzel. Különös kelékeik és zenei effektusaik természetesen épülnek be a zenekar hangzásába.

Petr Zelenka – gitár

Marcel Bárta – szaxofonok

Dano Šoltis – dobok

Dzsindzsa (HU)

A 2005-ben alakult Dzsindzsa zenéjére elsősorban a hatvanas évek Amerikájának avantgárd jazzmuzsikusai voltak hatással, de fellelhetők benne a mainstream jazz, a népzene és a beat stílusjegyei is. A zenekarra talán a darabok spontán előadásmódja és a zenéből áradó frissesség a legjellemzőbb.

Weisz Gábor – szaxofonok

Hock Ernő – bőgő

G. Szabó Hunor – dobok

100nka (PL)

100nka egy katowicei jazz trió, akik a hagyományos akusztikus zenei formának próbálnak új zenei dimenziót adni az elektronika és a sajátos gitárhang segítségével. A világszerte elismert lengyel jazz szcéna egyik legérdekesebb, legkísérletezőbb formációja.

Tomek Leś – gitár

Adam Stodolski – bőgő

Przemek Borowiecki – dob, ütőhangszerek

(szabados ferenc)