Dekadencia a táncparketten

2010. október 22. - 17:30 | Kultúra
A vágsellyei Metroklub Decadance-sorozatának e havi (október 29., péntek) vendége D.Kay lesz, a neves ausztriai drum and bass producer és DJ. Előtte és utána Grasshopper & Scribner, Tee, Source Code és Kollmik játszanak. A buli 21 órakor kezdődik.  Ajánló

Illskillz, Mindmachine, Dog's Bollocks mind egy emberhez kötődik: ő D.kay a drum and bass elsőszámú osztrák  művelője. Kevés olyan producer létezik, aki ily rövid idő alatt oly sokra vitte, mint ő és nem utolsósorban annyi kiadónál jelent meg zenéje. D.Kay titka valószínűleg az a zenei sokszínűség, amelyet képvisel és az a magas színvonal, amellyel teszi mindezt. Legyen az technoid, trance hatású, netán dzsungeles vagy liquid vonal, D.Kay mindegyikben otthon van.



17 éves korában kezdett el lemezjátszással foglalkozni és szinte egyidejűleg kezdett bele a producerkedésbe is. D.Kay eleinte Mindmachine néven futott; a sötét neo-jungle apokalipszis négy lovasa, Dylan, Loxy, Keaton és Ink népszerűsítették munkáit, hogy aztán a Monolith c. trackjét Dom + Roland is beválogassa a Killa Bites mixalbum számai közé.



A liquid funk történet egyik legnagyobb slágere szintén D.Kay nevéhez fűzödik. A Barcelonát, amelyet a Bad Company szerzett meg egyik kiadójának, mindenki ismeri, és hangosan vagy csak lopva de biztosan énekelte már Staminával együtt a vokál verziót. Könnyedebb szerzeményeivel megjárta a laza d’n’b élkiadóit, jutott zenéje a Soul:R, Hospital, Defunked katalógusába.



Technoid / trance énje az Illskillz, amelyet Rawfullal közösen kormányoz. Elég a 'Be There 4 U', Forgive Myself vagy a 'Fusin Dance' számokra gondolni és máris megvan az irányvonal.  Állandó partnerének mondható Raw.Full és DJ Lee, rajtuk kívül szinte végtelen azok listája, akikkel ezidáig együtt dolgozott, vagy remixelték egymást, a fontosabbak: Concord Dawn, Calyx, Chris.su, Anorganik, Klute, Marcus Intalex, Trace, Black Sun Empire stb. 2007-ben jelent meg az első szerzői albuma, az Individual Soul, amit egyes lemezkritikusok az év albumának neveztek.



A sok felkérés mellett, melyeknek köszönhetően a világ legjobb klubjaiban fordul meg, egy másik sikeres oldalát is meg kell említeni, ez pedig a Dog’s Bollock’s nevű rádióshow, amivel minden hónapban jelentkezik az osztrák FM4 rádión.



ga/emvé