Újabb nemzetközi gasztronómiai elismerés Gerendai éttermének

2010. november 12. - 19:22 | Kultúra
A Costest ítélte a magyar főváros legjobb éttermének az egyik legtekintélyesebb nemzetközi étteremkalauz, a Gault Millau. A budapesti étterem a régióban is a legmagasabb pontszámot kapta, 17-et az elérhető 20-ból.

A Gault Millau adja ki a Michelin mellett a világ másik legelismertebb gasztronómiai minősítő kalauzát - mondta el a Független Hírügynökségnek Gerendai Károly, a Costes tulajdonosa. A héten jelent meg az osztrák kiadás, amely az ausztriai éttermek mellett az elmúlt években elkezdte néhány közép-kelet európai országban is a minősítést. A rangos kiadvány szerint 17 pontot kapott a Costes, a legtöbbet a hazai éttermek között, de ez nemzetközileg is kiemelkedő minősítésnek számít - tette hozzá.

Gerendai Károly különösen fontosnak tartja, hogy ezzel megelőzték Prágát. A régióban cseh étterem kapott először Michelin-csillagot, másodikként a magyar Costes, most fordított a helyzet.

A külföldről érkező turisták a nemzetközi minősítéseket figyelik. Több magyar étterem is bekerült a rangos gasztronómiai kiadványba, ezzel felkerülhetnek a nemzetközi turizmus térképére is - mondta el Gerendai Károly.

A budapesti Costes idén tavasszal kapta meg a legrangosabb vendéglátóipari elismerést, a Michelin-csillagot. Ezt korábban ebben a régióban csak egy prágai étterem tudta megszerezni.

FH/para