Végleges a VII. Téli Žákovic Open fellépőlistája

2010. november 30. - 14:14 | Kultúra
Hetedszer rendezik meg a „mini Pohoda”-ként is emlegetett Žákovic Open téli változatát - idén dunaszerdahelyi vonzattal. Ajánló

December 8-án, szerdán, 19 órától a pozsonyi MMC (ex-YMCA és Babylon) és Randal klubokban kerül sor a VII. Téli Žákovic Openre, melyen a “kötelező”, mulatós alterrock együttesek, mint a Hudba z Marsu vagy a debütalbumát egy hete piacra dobó Billy Barman mellett, lesznek érdekes formációk is. Ide sorolható tulajdonképpen minden, a Rádio_FM színpadán játszó együttes: fellép a The Swan Bride Zsolnáról, amely legénysége nem tud mást, csak kirobbanó koncerteket adni; érkezik a pozsonyi Datasystem, melyben zenél a szlovákiai képzőművészet egyik fenegyereke, Viktor Frešo, meghívást kapott a mostanában ritkán zenélő Diego, és a hab a tortán bizonyára a The Ills fellépése lesz, néhány dal erejéig ugyanis kiegészülnek Vermes Zsuzsi gitárossal, akit a dunaszerdahelyi Moustache-ból, illetve Gwerkovából ismerhetnek.

Az MMC klubban lévő “nagyszínpadon” hallhatják még a pozsonyi Lovely Pimps-t, a csehországi Vypsaná Fixát és egy különleges formáció, az All Stars Open Band is bemutatkozik, mely tagjai például Yxo (basszusgitár) a Hexből – aki egyben az est házigazdája is -, Veslo a Vetroplachból (billentyű), Tomky a Diegoból (gitár) , Medveď a Parából (gitár), Juraj Vitéz (dob) a Slobodná Európából  és Tomáš Sloboda (ének-gitár), aki egyben a Sounds Like This frontembere is. Hogy milyen lesz repertoárjuk, egyelőre rejtély.  A hajnalig tartó afterpartiról DJ Biba gondoskodik.

Jegyek itt kaphatók, további információkat ezen az oldalon találnak.

Mészáros Veroni