Friss szellő az elektropop színtéren

2010. december 14. - 15:00 | Kultúra
A szlovákiai elektropop szcéna legújabb felfedezettje, a Nourish My Fame nevű pozsonyi trió. December 15-én, szerdán, 20 órától lemezbemutatót tartanak a Meteorit színházban. Ajánló

Adam Dekan (zene, billentyűs hangszerek), Audrey Csanadi (ének, dalszövegek) és Dušan Husár (dob) alkotják a Nourish My Fame együttest, mely kellemes elektropopot játszik, triphopos elemekkel vegyítve. 2007-ben egy indusztriál rock bandában találkozott Adam és Audrey, ám gyorsan felismerték, nem ez a stílus volt számukra predesztinálva . Búcsút intettek rockzenekaruknak és új utakon indultak el, ami a zeneszerzést illeti – többet kísérleteztek hangmintákkal, zörejekkel és elektromos kütyükkel.



2009 szeptemberében született meg az első Nourish My Fame-dal, amely által ráéreztek a közös komponálás szépségére. 2010 tavaszán csatlakozott hozzájuk Dušan, aki dobokon teszi teljessé a NMF megszólalását. A banda bemutatkozott a Rádio_FM D2 műsorában, fellépett néhány nyári fesztiválon, és készített egy remekül fényképezett videoklipet (lásd illusztrációs videó) a Figurative She nevű dalhoz.



Debütáló lemezük a Nauta nevet viseli – holnap, december 15-én kereszteli a Rádio_FM egyik dj-műsorvezetője, Biba és a The Autumnist nevű projekt feje, Vlado Ďurajka. Az esemény vendégei az elektronikus csodagyerekek Pjoni & Ink Midget, afterpartiról Hedgehog és Eddie gondoskodik. Belépőt a helyszínen, azaz a pozsonyi Meteorit színházban lehet váltani, 5 euróért.



Mészáros Veroni