"Halj meg és nagy leszel " – Komáromba jön a HOBO BLUES BAND!!!

2011. január 20. - 09:04 | Kultúra
„Halj meg és nagy leszel“ válogatás albummal  és 3 órás koncerttel  a Felvidéken  is búcsúzik rajongóitól a legendás HOBO BLUES BAND zenekar az elóKONCERT programiroda szervezésében.

Helyszín a KOMÁROMI SPORTCSARNOK. Időpont: 2011. feburár 8., kedd, este fél nyolc órai kezdettel.
Közreműködik DEÁK BILL, PÓKA, HOBÓ, SOLTI, TÁTRAI Vendég : MADARÁSZ GÁBOR
A zenekar  húzós, ütős három órás mega koncertet ígér

JEGYELŐVÉTEL

ElóKONCERT  iroda, Dunaszerdahely, Kukučín u. 459, Vállalkozók Háza 1. emelet tel.:0905 654 349, info@elokoncert.sk Bővebb info: www.elokoncert.sk

Dunaszerdahely, Focus Music Shop Nám. Á. Vámbéryho 51, Tel.: 031/55 15 102

VMK Komárom, Jegypénztár Vár út 1.,  Tel.: 035/77 13 550,  0905 892 579

Comorra Servis, Komárom Záhradnícka 4, tel.: 035 770 19 62

Érsekújvár, ANERI-TON  CD-bolt M.R.Štefánika 14, Tel.: 035/6400 187

Kultúrház, Fő tér, Érsekújvár Tel.: 035/ 64 45 303, 0905 477 898

TICKETPORTAL www.ticketportal.sk

HOBO BÚCSÚLEVELE

Hát eljöttem utoljára, hogy előadjam számomat.

De üljünk asztalhoz előtte!

Fáradtak és szomorúak vagyunk,

Mégis nyugodtan és mosolyogva beszélgessünk.

Mi történt veled?

Mi történt veletek mostanában?

Tegyük le fegyvereinket!

Védtelenségünk legyen büszkeségünk!

Régi lovagok esküje, hol vagy?

Ez már nem a hősök kora, sem a bolondoké.

Nézzünk egymásra!  Ne hajtsuk le fejünket!

Ilyenek vagyunk.  Látod, nem is olyan szörnyű.

Ars bluesica, 1983

Vége felé közeledik 42 éve kezdődött ámokfutásom. Eljött az ideje rendezni és befejezni a dolgokat.

Írtam dalszövegeket, könyveket, monodrámákat, színdarabot, csináltam lemezeket, előadóesteket, részt vettem filmekben, játszottam zenekarban, színdarabokban, énekeltem mások lemezein, de ami a legfontosabb, ötezer fellépésen  vagyok túl.

Pályám leghíresebb lépése a Hobo Blues Band megalapítása volt 1978-ban. Tervek és célok nélkül, saját örömömre hoztam össze a csapatot. Nem gondoltam hosszú pályafutásra, munka melletti, szombat esti zenekarnak indultunk. Fekete bluest és fehér rock and rollt játszottunk, kiegészítve pár verssel.

A közönség igénye és kihívása megváltoztatta hozzáállásomat, saját dalok sorozatát kezdtük írni, majd lemezeket is csináltunk.

Akkor 33 éves voltam, most, az utolsó koncerten 66 leszek, a zenekar pedig feleennyi. Sok csodálatos és  néhány keserű évet töltöttem el itt, sok-sok zenész társaságában, a közönség érdeklődése és kifogyhatatlan türelme kíséretében.

A zenekar legnagyobb egyéniségeinek évtizedek óta saját útjai vannak, többüknek nagyon sikeres. A régi banda újbóli összehozására tett kísérletek 2009-ben mindannyiunk más elfoglaltságai miatt sikertelenek voltak, nekem pedig ma sincs kedvem a nosztalgiázásra. Ezért úgy döntöttem, hogy ennek a rögös, de gyönyörűséges útnak legyen szép a vége.

A HBB 30. születésnapján, 2008-ban tizenöten léptünk fel, a koncert igyekezett átfogó képet adni a három évtized munkásságáról. Ezt nem akarom megismételni. Most a számomra leginkább meghatározó muzsikusokat kértem fel. Sajnos, Fuchs Laci már nincs köztünk.

Megkerestem Póka Egont, Solti Jancsit, Tátrai Tibit, indoklásommal együtt elmondtam nekik a búcsúkoncert ötletét, amit ők jó szívvel megértettek és elfogadtak. A 66-os és 33-as számok összecsengése pedig kézenfekvővé tette a dátumot.

Vendégként meghívtam Deák Bill Gyulát, akivel a majdnem 6 évet töltöttem a HBB-ben és Madarász Gábor gitárost, akivel az utóbbi időben dolgozom. Így ezen az estén együtt lesz zenészmúltam és jelenem. De jövőm is. (Ha még van.)

Hát mégegyszer és utoljára nekirugaszkodunk, hogy felidézzük legkedvesebb dalaink egy estébe beleférő részét és elbúcsúzzunk egymástól és Önöktől.

Szeretettel vár Mindenkit a Hobo Blues Band és Hobo 2011 február 8.-án Felvidéken a Révkomáromi Sportcsarnokban este fél nyolc órai kezdettel.

Piliscsaba, 2010.10.09.