Csallóközi Színes Ceruzák 2011-ben is

2011. január 21. - 18:24 | Kultúra
DUNASZERDAHELY – A Csallóközi Népművelési Központ immár tizenkettedik alkalommal rendez óvódáskorú gyerekek részére országos rajzversenyt és képzőművészeti kiállítást.

A Csallóközi Színes Ceruzák elnevezésű rendezvény lehetőséget kíván adni képzőművészeti tehetségek kibontakoztatására, tudatos irányítására – ezúttal nemzetközi részvétellel.

Jana Svetlovská, az intézmény igazgatója a Paraméter megkeresésére elmondta, a versenybe benevezett munkákat „kiállítható formában” kell leadniuk a pályázóknak, legalább A/3-as formátumban. Technika és téma szabadon választhatók. A verseny két kategóriában zajlik: az elsőben a 3–5 évesek, a másikban a 6–7 évesek vehetnek részt. A szervezők a rajzokat legkésőbb február 6-ig bezárólag várják a Csallóközi Népművelési Központ címére: Kondé püspök utca 10, Dunaszerdahely, 929 01. A kiállítás ünnepélyes megnyitóját, egyben az eredményhirdetést május 13-án tartják a Csallóközi Múzeum galériatermében.

„Azok a képzőművészeti munkák, amelyekkel a pályázók hozzánk neveznek, előzőleg nem vehetnek részt más rendezvényeken. Az értékes tárgynyeremények a rajzok készítőjét illetik meg, nem pedig a gyereket versenybe nevező szervezetet, óvódát, művészeti alapiskolát, stb.” – hangsúlyozta az igazgatónő.

A főszervező fenntartja magának a jogot, hogy a rajzokat kulturális-népművelői célokra használja fel.

(lel)