Szaddam Husszein könyvéből készít filmet Sacha Baron Cohen

2011. január 21. - 16:15 | Kultúra
Szaddám Huszein romantikus könyvéből készít filmet Sacha Baron Cohen brit humorista - jelentette be pénteken a filmet készítő amerikai stúdió. Az Ali G, Borat, és Bruno nevű karaktereivel ismertté vált brit színész filmje a tervek szerint 2012 májusában kerül a mozikba.

A film "egy diktátor hősies történetét meséli el, aki életét kockáztatta, hogy sose legyen demokrácia országában, amelyet olyan szeretetteljesen nyomott el" - közölte a filmet készítő Paramount filmstúdió, a filmről szóló közleményében. A stúdió közlése szerint a filmet Szadám Huszein egykori iraki diktátor egyik regénye, a "Zabibah és a király" inspirálta.

Huszein négy könyve közül a Zabibah volt az első. Az amazon.com könyváruház oldalán látható leírás szerint a hetedik században játszódó regény egy jelképes szerelmi történet a király (Szaddám), valamint egy Zabibah nevű közember (az iraki nép) között. A nő férje egy hideg és könyörtelen férfi (az Egyesült Államok), akit a király egy csatában győz le, miután megerőszakolja Zabibaht.

"A Diktáror" címet viselő film 2012 májusában kerül a mozikba.

FH/para