Egy pillantás a világra - magyar fotós képei Brüsszelben

2011. január 26. - 15:02 | Kultúra
Schild Tamás fotóiból nyílt kiállítás Brüsszelben, a Hilton Hotelben. Negyvenegy nagyméretű kép látható március 14-ig.

Az alkotások a világ számos tájára engednek bepillantást: Indiától Amerikán át Magyarországig. Legfontosabb közös pontjuk az ember.

Erős emberábrázolás, feledhetetlen pillantások, elgondolkodtató történetek, az élet egyszerű pillanatai, sorsok. A kérdés az, mit tudunk kezdeni a tekintetekben megfogalmazódó kérdésekkel vagy válaszokkal. Ezek a témák állnak Schild Tamás fotóinak középpontjában. Alkotásait március 14-ig lehet megnézni Brüsszelben.

Schild Tamás eredeti foglalkozása tolmács. Fotózással 2008 óta foglalkozik komolyabban. Képei számos díjat nyertek az elmúlt években. A 2008-as Magyar Sajtófotó Pályázaton művészet kategóriában első helyezést ért el "Hommage a' Van Gogh" című képével. Első önálló kiállítása Brüsszelben, az Európai Bizottságnál nyílt 2009-ben "Ablakok önmagunkra" címmel. 2010-ben a National Geographic Magazin nemzetközi fotópályázatán a magyarországi kiállításra beválogatták egy képét. A 2010-es Magyar Sajtófotó Pályázaton második helyezést ért el "Szép cigánynak lenni..." című portrésorozatával.

fh