Temperamentumos izlandiak a Subclubban

2011. február 1. - 16:25 | Kultúra
Izland egyik friss szenzációja, a Bloodgroup kvartett érkezik február 3-án, csütörtökön a pozsonyi Subclubba. Ajánló

A Bloodgroup elektropop együttes első nagy turnéja keretében Szlovákiában is megáll: a három fiatal zenész és egy énekesnő  február 3-án a pozsonyi vár alatti Subclubban pumpál, majd február 10-én a kassai Tabačka klubban.

Hazájukban, a lundák földjén, óriási szeretet övezi őket, és nem csak a zenehallgatók rajonganak értük -  második lemezükért, melynek címe Dry Land, izlandi zenekritikusok a nagy presztízsű Kraumur-díjjal tüntették ki őket. E album telis tele van könnyed popdalokkal, melyek koncerten kiválóan működnek – volt szerencsém hozzájuk egy reykjavíki egyetem előcsarnokában, a véradományozási napon.

Egyik tagjuk, Janus, nemrég járt már Pozsonyban – ő volt Ólafur Arnalds  kütyüfelelőse. Most mint a Bloodgroup egyik fő pillére tér vissza hozzánk, amely fellépés egy hosszú európai turné sokadik állomása lesz. Márciusban pedig az USA-ban támad a Bloodgroup.

Jegyeket a csütörtöki koncertre 6 euróért kizárólag a Subclubban lehet kapni az esemény napján. A klub ajtaja 21 órától lesz nyitva, a koncert kezdési időpontja 22 óra. Afterparti is lesz, amelyre ingyenes a belépés.

Mészáros Veroni