WIKILEAKS - A leleplezés: Most 20%-os kedvezménnyel az amikönyv.sk-n!

2011. február 10. - 20:44 | Kultúra
Daniel Domscheit-Berg, aki programozó és szóvivő volt a weboldalon, WikiLeaks - A leleplezés címmel adott ki egy könyvet, amelyben állítása szerint feltárja, milyen is szerinte a "világ legveszélyesebb weboldala".

A WIKILEAKS - A LELEPLEZÉS című könyv most 20%-os kedvezménnyel megvásárolható az amikönyv.sk webáruházban!

Kirobbant a szavak háborúja a WikiLeaks és a kiszivárogató weboldal egyik volt munkatársa között - közölte csütörtökön az AFP.

Daniel Domscheit-Berg kaotikusnak nevezi a WikiLeaks-t, amely nem tudja megvédeni forrásait, miközben alapítója és vezetője Julian Assange"hatalommániás, nőcsábász és pénzéhes". Domscheit-Berg szerint Assange "elárulja a weboldal alapeszméit, és nyugtalanítóan titkolózó a WikiLeaks pénzügyeivel kapcsolatban".



A könyv írója briliáns elmének, ugyanakkor paranoidnak nevezi a 39 éves ausztrál Assange-et. Domscheit-Berg szerint nagyzási hóbortban szenved, "tisztálkodási mániája és evési szokásai azt mutatják,"mintha farkas, nem pedig ember teremtménye lenne". Domscheit-Berg azt mondta pénteken megjelenő könyve bemutatóján, Berlinben, hogy "Assange kétes alakokkal tart fenn szoros kapcsolatot, köztük Israel Shamirral, az ismert holokauszt-tagadóval és antiszemitával".

Domscheit-Berg könyvére, illetve csütörtöki kijelentésire válaszul a WikiLeaks közölte: pert indítanak ellene. A weboldal azt állította, hogy nem volt jelentős szerepe, amíg náluk dolgozott. Közleményük szerint Domscheit-Berg állításai"korlátozott, rosszhiszemű és hamis információkra épülnek". "Könyvében nem is tagadja, hogy különféle szabotázsakciókat követett el ellenünk" - közölte a WikiLeaks szóvivője, Kristinn Hrafnsson az AFP-hez eljuttatott e-mailjében.