„Nem én kiáltok” – koncertek a galántai kastélyban

2011. február 14. - 17:55 | Kultúra
A Deja Vu jazz zenekar és Jakubecz László előadóművész közös produkcióját hallhatják február 18-án, pénteken, a galántai reneszánsz kastélyban. Ajánló

Jakubecz László galántai énekes-gitáros fiatal kora óta foglalkozik zenéléssel és dalszerzéssel. Tagja volt többek közt a Cerberus, a keresztül-kasul és az EHP együtteseknek. Tavaly részt vett a SZMAZE (Szlovákiai magyar zenészek egyesülete) által szervezett tehetségkutató versenyen, amelyen díjként fellépési lehetőséget nyert a pozsonyi Deja Vu zenekar klubestjén. Ezt követően született meg az ötlet egy közös műsor összeállítására, melynek vázát „Jakab” eddigi repertoárja alkotja – ebben szerepelnek saját szerzemények, megzenésített versek (például József Attilától), néhány átvett dal, és pár „jazz standard”.

Vendégek is meghívást kaptak az estére – Jakabékkal fellép majd Buják Andor, aki a Ghymes együttes alapító- és hosszú éveken át egyik meghatározó tagja volt. E produkció előtt pedig bemutatkozik Takács Dávid és Takács Noémi akusztikus kettőse, akiket a TaZaJó Quintett tagjaiként ismerhet a közönség.

A koncertek 20 órakor kezdődnek, a belépés díjtalan.

emv