Koncz Zsuzsa zenekarával Dunaszerdahelyen és Komáromban ad koncertet

2011. március 3. - 07:00 | Kultúra
A dunaszerdahelyi ElóKONCERT iroda szervezésében  KONCZ ZSUZSA és ZENEKARA 2011. március 28.-án, hétfőn 19:00 órai kezdettel a  DUNASZERDAHELYI VMK-ban ad koncertet, majd 2011. március 30-án, szerdán, 19:00 órától a KOMÁROMI VMK-ban lép fel.

Koncz Zsuzsa Magyarország, második világháború után született nemzedékének meghatározó előadóművésze.

Az első Ki mit tud-on (tehetségkutató vetélkedő, MTV, 1962.) vált országosan ismertté.
1963-tól amatőrként énekel, az Omega az Illés majd a Metró zenekarokkal. Első átütő sikere 1966-ban a Rohan az idô című dal, lemezfelvételeit az Illés együttessel, majd a Fonográffal készíti, megszűnésük után a legjobb hazai stúdiózenészekkel dolgozik. Dalait a legkiválóbb magyar zeneszerzôk szerzik, a szövegeket főképp Bródy János írja. Több tucat album, aranylemezek, kituntetések jelzik eddigi pályafutását. Számtalan hazai és külföldi fesztiválon aratott sikert, koncertezett és készített Tv mûsorokat.

Kivételes előadói képessége lehetővé teszi, hogy szűk közönség körében, intim hangulatú koncertektől, a sportcsarnokok sokezres nézőseregét mozgósító koncertekig, mindenhol otthonosan mozogjon. Saját bevallása szerint a koncertek jelentik számára az igazi örömet és a teljes kibontakozás lehetőségét. Éppen ezért folyamatosan koncertezik, miközben új stúdióalbumon dolgozik.

ELISMERÉSEI:

Liszt Ferenc-díj (1977)

Érdemes művész (1989)

Kazinczy-díj (1992)

A Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje (1995)

Huszka Jenô-díj (1998)

Emerton-díj (1999)

Hungaroton-életműdíj, Arany Zsiráf-életműdíj (2000)

Maecenas-díj (2001)

A Francia Becsületrend Lovagja kitüntetés (2001)

A Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje (2006)

Kossuth-díj (2008)

Prima Primissima (2008

KONCZ ZSUZSA zenekara:

Závodi Gábor -  billentyűs, zeneszerzô, szövegíró, hangmérnök, zenei producer.
1990 óta vezeti Demjén Ferenc zenekarát, készíti lemezeit, 2007 óta dolgozik Rúzsa Magdival koncerteken és stúdióban egyaránt. Számtalan filmhez írt, hangszerelt zenét. A legismertebb a "Csinibaba". (Az "Élj vele Boldogan" című dal, az ő hangjával lett népszerű) 1995 óta hangmérnök, saját stúdiójában az említett művészeken kívül megfordult a hazai könnyűzenei élet színe-java, pl.: az LGT, Zorán, Homonyik Sándor, Vikidál Gyula, az Irígy Hónaljmirigy, Cserháti Zsuzsa, Zséda, Szûcs Judit, Torres Dani, Roy, a Bon-Bon és természetesen Koncz Zsuzsa. Nevéhez számtalan szakmai díj fűződik: év billentyűse, év hangmérnöke, év koncertje, több mint ötven arany, illetve platina lemez, mely kb. két millió eladott hanghordozót jelent.
1999 óta játszik Koncz Zsuzsával billentyűs-zenekarvezetűként. Azóta készült albumain mint billentyűs, hangszerelő, hangmérnök, és egy-egy dal erejéig mint zeneszerző, szövegíró is közreműködött.

Tiba Sándor, dobos - 1995-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazztanszakán, mint jazz-dob előadóművész. Számos hazai zenekarral és szólistával dolgozott együtt, a pop, rock, jazz és world-music  stílusban egyaránt. (Ghymes, a Cotton Club Singers, Tóth Vera, Pély Barna, Horgas Eszter, a Jazzpression, a Budapest Jazz Orchestra, a BabaYaga, vagy Pierrot.) Több, mint 30 albumon működött közre, melyből 3 arany és egy platina lemez lett. 2004-ben a Magyar Rádió eMeRTon Díjjal tüntette ki. Koncz Zsuzsa zenekarának 1996 óta tagja.

Maróthy Zoltán gitáros, énekes - Az Ossian, majd a Fahrenheit együttes alapító tagja volt, jelenleg a KISS Forever Band-ben játszik. Több mint tíz éve a Kőbányai Zenei Stúdió gitár és zenekari gyakorlat tanára. Közreműködött számos hazai előadó lemezén és koncertjein, mint például East, Ákos, L’art pour L’art, Balázs Fecó és Révész Sándor. Ezen kívül dalszerző, szövegíró. Időnként találkozhatunk nevével zenei rendezőként is, különböző albumokon. Az 1996-os Miénk itt a tér című lemezen játszott először Koncz Zsuzsával, ezt követően csatlakozott a zenekarhoz.

II. Lengyelfi Miklós basszusgitáros, bőgős - A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola klasszikus nagybőgő szakán végzett 1977-ben. A folkműfaj megújításán dolgozó zenekarok (Kolinda, Vízöntő, Mákvirág, Gépfolklór) tagja volt. A stílusteremtő KFT együttes egyik alapítója (1980). Játszott a Baba Yagában, a Barbaró zenekarban, a Makámban, Gerendás Péterrel, Tolcsvay Lászlóval, Pierrot-val. Közreműködött számos ismert hazai előadó lemezén.
Koncz Zsuzsa zenekarának rangidős tagja, 1982 óta (egy kisebb megszakítással) gondoskodik a szilárd alapokról koncerteken és lemezeken egyaránt.

(PR)