Londoni popduó az NFG-ben szombaton

2011. március 10. - 07:56 | Kultúra
Március 12-én, szombaton a brit Sister Gracie alternatív popzenekar London, Manchester, Liverpool, Párizs és Kassa után Dunaszerdahelyen koncertezik. Előttük a kiváló pozsonyi Pixie and the Devils játszik, és az afterparti is különleges lesz. Ajánló

Max Walker (ének, gitár) és Liam Whybrow (dob), vagyis a Sister Gracie tagjai, első európai turnéjuk keretében a Csallóközbe is ellátogatnak. A vidám, játékos és friss alternatív popzenét produkáló duó nemrég jelentette meg debütáló, 7 dalt tartalmazó EP-jét, mely megrendelhető hivatalos honlapjukról. A két elegáns fiatalember zenéjén helyenként érződik a Pulp, a The Cure és Morrissey hatása. Koncertjük 22 órakor kezdődik.



Előzenekarként a pozsonyi Pixie and the Devils kvintett mutatkozik be. Alternatív pop és rock számokból áll repertoárjuk, melyet hallván eszünkbe juthat a Radiohead vagy a Pearl Jam, de akár a The Mars Volta is. Első lemezük a Carnal Affection címet viselte, melyet még 2009-ben adtak ki. Elsöprő teljesítményre kell számítani, a fiúk 21 órakor lépnek színpadra.



Az este maradék részében Horváth Gábor kalauzolja el a klub vendégeit sajátos világába: glitch, noise és experimental stílusú, gondosan válogatott dalokkal készül az afterpartira, amelyen Tarr Kálmán projekciója teszi teljessé az élményt. A két kreatív dunaszerdahelyi fiatalember 23 óra magasságában kezdi audiovizuális produkcióját.



Jegyek elővételben csütörtöktől az NFG klubban kaphatók 2,50 euróért, majd a rendezvény napján, március 12-én, szombaton a helyszínen 3 euróért lehet karszalagot váltani.



NFG