Új kulturális központ nyílik Pozsonyban: a KC Dunaj~

2011. március 16. - 17:57 | Kultúra
Pozsony legújabb kulturális találkozóhelyét, a KC Dunaj~-t, a francia Nouvelle Vague zenekar nyitja meg. Ajánló

A KC Dunaj~ kulturális központ a pozsonyi SzNF téri Divatáruház negyedik emeletén található, bejárata a Nedbalova utca 3 felől nyílik. Az új kulturális tér elsődleges célja színes, multikulturális rendezvények megvalósítása, legyen szó zenéről, irodalomról, képzőművészetről, színházról vagy különféle társulások és egyesületek kulturális tevékenységéről.



Március 30-án, szerdán, a francia Nouvelle Vague együttes exkluzív fellépésével indul a KC Dunaj~  programáradata, amely zenekar ´80-as évekbeli ún. new wave slágereket ültet át bossanova stílusba. Következő nagy eseményként Marseille legjobb koncertbandája, a Watcha Clan érkezik április 5-én (kedd)  a kulturális központba, amely formáció mediterrán és balkán dallamok, drum’n’bass és reggae elsöprő elegyét kínálja. Másnap, árpilis 6-án (szerda) a KC Dunaj~-ban élhetik át a Pozsonyi kamara gitár fesztivál nyitókoncertjét. A legújabb kulturális központ részletes programbontását itt találják.



Egy egész emeletnyi kultúrát és kikapcsolódást biztosít ez az új kulturális menedék, amely több mint 900 m²-en terül el. A központ fokozatosan alakul ki és kel életre a rendezvények, látogatók és szervezők által. A KC Dunaj~ terasszal is rendelkezik, melyről csodálatos kilátás nyílik a pozsonyi Óvárosra, valamint egy nagyteremmel is, mely befogadóképessége 400 fő. A közeljövőben galériával, tánciskolával, design termékek boltjával, konferenciahelyiséggel, nappali és éjjeli bárral bővül a központ. A KC Dunaj~-ba a Nedbalova utca 3 felől lehet bejutni, felvonóval és lépcsőn egyaránt megközelíthető.



Mészáros Veroni