Modul (Mango) az NFG-ben

2011. május 19. - 13:31 | Kultúra
Május 21-én, szombaton a sokoldalúságáról ismert Modul aka Mango kerekít partit a dunaszerdahelyi NFG klubban, és nem lesz egyedül. Ajánló

Modul aka mango 1995-től foglalkozik aktívan zenéléssel, rádiózással – alapító tagja volt többek közt a Tilos Rádió-közeli minimal headz csoportnak. Heti műsorának, ahol detroiti technót és underground hip hopot pörgetett, Eat da Beat volt a neve. Később a downtempo felé kacsintgatott, de emellett szervezkedett is – ő kezdeményezte például az első freestyle versenyeket a rádióban. A Tilosban a Törzsvendég és a Városi kosz nevű műsorokban is benne volt a keze.



A ’90-es évek végétől lemezlovasként dzsessz és világzenei formációkat erősített – koncertezett a Budbudas, a Skeg, a Skoda, az Anima Sound System és a Besh-O-Drom zenekarokkal. Saját zenéi a Subscope kiadónál jelentek meg, később már a GIMMESHOT CREW tagjaként alkotott és adott ki számokat. Hatása a magyarországi hip hop és dancehall mozgalomra megkérdőjelezhetetlen.




2007-től a magyarországi MTV SWUNG és a Be My DJ programokban közreműködik, de gyakran látni színpadon is : ütős hangszereken is játszik, dzsessz és punk zenekarokban egyaránt. Mango aka modulon kívül Luc X, vagyis Krascsenits Dávid szettjére lehet táncolni, aki a minimal techno híve, valamint a Londonban élő nichola noa (Varga Zoltán) zenéjére, akinek ez lesz az NFG-s premierje.



A parti 21 órakor kezdődik és éjjel 3 óráig tart; belépőt a helyszínen lehet váltani 2,50 euróért.



NFG