A Novus Ortus először készül a Jókai Napokra

2011. június 10. - 11:49 | Kultúra
DUNASZERDAHELY – A művelődési ház mellett működő Novus Ortus diákszínpad első alkalommal készül a komáromi Jókai Napokra, mégpedig egy kortárs drámával, amelynek bemutatója péntek este lesz Dunaszerdahelyen.

A Novus Ortus Takács Tímea vezetésével 2004-ben alakult, eleinte névtelenül működött, majd a tagok egyhangúlag választották a Novus Ortus, vagyis Újjászületés elnevezést, amely névhez hűen ragaszkodik is a csoport, hiszen háromévente gyakorlatilag az egész kicserélődik. A színtársulat a VMK mellett működik olyan céllal, hogy felkarolja a környék tehetséges, színház iránt érdeklődő fiataljait. Kamaradarabokat visznek színpadra, hogy a közönséget is közelebb húzzák a produkcióhoz úgy fizikailag, mint szellemileg.

Három évvel ezelőtt nagy sikert arattak Pozsgai Zsolt, Razzia, avagy valaki megölte Lopez-Dialt című bűnügyi játékának feldolgozásával. Két éve, a diákszínpad ötéves évfordulóján pedig Az illatgyökér című darabbal az indián mesék világába kalauzolták el a közönséget. 

Idén egy portugál kortárs drámára, Luiz Francisco Rebello Szeretetet, de sürgősen! című alkotását álmodták színpadra. Az alkotás egyes szerepeiben Kovács Csaba, Kovács Andrea, Takács Réka, Jakubecz László, Lanstyák Ildikó, Csiba Szilvia és Győry Béla látható. 

A darabbal első ízben képviseltetik magukat a komáromi Jókai Napokon, ezt megelőzően azonban ma este 19.00-tól megtekinthető a dunaszerdahelyi VMK-ban.

-para-