TRANSCOM.hu a Kortárs Magyar Galériában

2011. augusztus 3. - 18:19 | Kultúra
TRANSCOM.hu címmel nyílik meg 2011. augusztus 5-én (pénteken) 18 órakor a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria új, nemzetközi tárlata. A csoportos kiállításon tizenkét fiatal művésznő mutatkozik be. Blahó Borbála, Dobó Bianka, Fa Marianna, Jakatics-Szabó Veronika és Könyv Kata Magyarországot, Mayer Éva, Pézman Andrea, Kosziba Klaudia és Szőke Erika a Felvidéket képviseli, Pál Katja Szlovéniából, Kiss Adrienn Ausztriából érkezik.

A TRANSCOM.hu című kiállítás egy „réteget” kíván pótolni. Azt a diskurzust kívánja feltárni és pótolni, amellyel az egymással való kommunikációban számos ellenszenv oldódik fel, és egy termékeny, közös útkeresés valósul meg. Az alkotások és a befogadó közönség közötti párbeszéd olyan fogalmakon keresztül nyer értelmezést, mint az érzékelés szabadsága, a személyes szabadság és identitás meghatározása. Arra keresik a választ, milyen módon jelenik meg a fiatal generáció munkáiban a nemzeti identitás, valamint a művészetnek milyen utakat kell keresnie az egyre szélesedő kulturális sokszínűségben.

A kiállítást Uszkay Tekla művészettörténész nyitja meg. Közreműködik Mayer József előadóművész és Rónai-Balázs Zoltán költő.

A kiállítás szervezője és kurátora Mayer Éva grafikusművész, társszervezője Pézman Andrea grafikusművész.

A tárlat megtekinthető a galéria épületében, a Vermes-villában 2011. augusztus 25-ig.

-para-