Szeptembertől újra megjelenik a Kabóca

2011. augusztus 30. - 13:23 | Kultúra
Szeptembertől újra megjelenik nyomtatott változatban is a kisiskolások és iskolába készülők lapja, a Kabóca. (Az elektronikus változat egész évben folyamatosan frissül: www.kabocalap.com.) A papír alapú lappal a kiadó olyan sajtóterméket kíván a kisgyerekek kezébe adni, amely már külső megjelenésével, szép képeivel, rajzaival felkelti az érdeklődésüket, élményt nyújt, s amelyet az iskolai munkában is jól tudnak használni.

A kiadvány elsősorban az 5–9 éves gyerekeknek ajánlható.

A kisebbeknek szólnak benne az egyszerűbb nyelvezetű, rövidebb mesék, a versek, a logikai játékok, a fejtörők, kifestők. Elsősorban nekik készül minden számban a melléklet: a kinyírós játék kemény papíron.
A második-harmadik osztályosok, akik már jól tudnak olvasni, minden bizonnyal élvezettel merülnek majd el a hosszabb mesék bonyolultabb történeteiben. Az ő érdeklődésükre számítanak a legfrissebb gyerekkönyvekbe beleolvasó rovatok, a mozi- és könyvismertetések szerkesztői. A harmadikosok-negyedikesek figyelmébe ajánlhatók a honismereti, természetvédelmi témákkal foglalkozó oldalak és az ezeket kiegészítő feladatok.

Folytatódik a lapban a két kedves macskakölyök, Buksi és Tigris története, a Szörny család-sorozat Szörny Szabi receptjeivel. Új rovat is indul szeptembertől, mégpedig az Angol Egériskola a nyelvet tanulóknak.
A lap minden számában sok ajándék talál gazdára a feladatok megoldásába, a versenyekbe bekapcsolódó gyerekek között.

Kapható az újságárusoknál vagy megrendelhető a kiadó címén (tel.: 0918 311 753, e-mail: kabocalap@gmail.com).

(-)

Címkék: Kabóca, kultúra