Megalakult a Fiatal Írók Köre

2011. augusztus 31. - 16:21 | Kultúra
BALÁZSFA – Augusztus 26-án tartotta alakuló közgyűlését a Fiatal Írók Köre (FÍK), mely a Szlovákiai Magyar Írók Társasága mellett fejti ki tevékenységét.

A szervezet jelenleg több mint harminc tagot számlál, de várják a további harmincöt éven aluli kötettel nem rendelkező, ám az irodalom iránt fogékony pályakezdőket.

A pénteki közgyűlésen elfogadásra került a szervezet alapszabálya és megválasztották a vezetőket. Az elnöki pozíciót Rajkovics Péter tölti be. A fiatalok képviseletében a FÍK tevékenységét az öttagú elnökség irányítja, melynek tagjai Angyal Sándor, Czucz Enikő, Hajtman Kornél, Takács Zsuzsi és Vörös Gergely.
Az elkövetkező időszakra a fiatalok célul tűzték ki maguk elé, hogy összefogják a kötettel nem rendelkező szárnypróbálgató alkotókat. Ennek kapcsán a közeljövőben több rendezvényen mutatkoznak be az érdeklődőknek, valamint közös antológia kiadása is a távlati célok között szerepel.

A FÍK Hodossy Gyula SZMÍT elnökének kezdeményezésére jött létre, aki a közgyűlésen is biztosította a fiatalokat a társaság további támogatásáról.

-fik-