A velencei vörös szőnyegen fotózhat a dunaszerdahelyi születésű Jana Benjamin Navrátilová

2011. szeptember 2. - 10:39 | Kultúra
A dunaszerdahelyi születésű Jana Benjamin Navrátilová már néhány éve az Egyesült Államokban él. A napokban a Velencei Filmfesztiválra utazik, hogy átvegye a Manfrotto cég fotópályázatának nagydíját.

Az olasz Manfrotto cég 2011 májusában hirdetett fotópályázatot "Imagine More" címmel, melyet a dunaszerdahelyi születésű Jana Benjamin Navrátilová nyert meg. A győztes képet csaknem hétezer beküldött fotó közül választotta ki a szakavatott zsűri. A díjazottak között brit, német, francia és olasz  fotósok is szerepelnek, az Egyesült Államokat - és képletesen Szlovákiát - csak Jana képviseli. Az elismerésen kívül a fiatal fotósnak lehetősége lesz arra, hogy a Velencei Filmfesztivál vörös szőnyegén a filmvilág legnagyobb sztárjait fotózza. Az eseményekre nem kisebb csillagok hivatalosak, mint George Clooney, Al Pacino, Madonna és Colin Firth.

Az Egyesült Államokban élő Jana Benjamin Navrátilová 1984-ben született Dunaszerdahelyen, egyetemi tanulmányait a pozsonyi Komenský Egyetem zsurnalisztika szakán végezte.

(parameter)