Fotósokk

2011. szeptember 3. - 08:24 | Kultúra
LAKSZAKÁLLAS – A fenti címmel rendez kiállítást ma a közelmúltban megalakult Nagymegyeri Fotóklub a komáromi járásbeli település művelődési otthonában.

A tárlatnyitó délután két órakor kezdődik, az érdeklődők huszonegy alkotótól összesen 142 fotót tekinthetnek meg, a képek témái a lehetőségek széles skáláját ölelték fel, a kiállítók között az amatőrökön kívül profi fotósok munkáit is látni lehet.

„A Csemadok nagymegyeri szervezetének kezdeményezésére augusztus 4-én alakult meg a Nagymegyeri Fotóklub, tevékenységünket ennek a kulturális szervezetnek a keretein belül fejtjük ki, mely rendelkezésünkre bocsátotta egyik irodahelyiségét. Fontosnak tartjuk a tapasztalatcserét, ezért terveink között szerepel profi fotósokat is meghívni, akik előadásaikkal bővíthetik szakmai tudásunkat“ – közölte a lakszakállasi Virágh Mária, a fotóklub egyik alapítótagja.

A kiállítás anyagát már bemutatták egy szabadtéri tárlaton, a közelmúltban zajlott Nagymegyeri Szent István Kulturális Napokon. A Fotósokk című kiállítás egyébként az egyik kísérőrendezvénye annak a mai lakszakállasi főzőversenynek, mely a II. Lakikatlan Fesztivál nevet viseli, ennek teljes programja pedig a következő:                                                                                                                  II.

Lakikatlan Fesztivál - 2011. szeptember 3.

09.30: Regisztráció

10.00: Ünnepélyes megnyitó - Főzőverseny

11.00: Vági-Páli együttes zenés műsora

12.00: Gulyáskóstolók nótaszóval Sörivó-verseny - tréfás vetélkedők

15.30: Nagyidai cigányok Csicsóról

16.00: Ünnepélyes eredményhirdetés az Albatross együttes kíséretével

17.00: Kultúrműsor

A fesztiválhoz kapcsolódó programok:

Fotósokk kiállítás a művelődési otthonban 14 órától, népművészeti vásár, bor-, kenyér- és

réteskóstoló, trambulin és lovaskocsizás.

Kovács Zoltán