Lamb és Apparat a pozsonyi Electronic Beats-en

2011. szeptember 13. - 16:51 | Kultúra
A több európai városban is futó Electronic Beats fesztivál idei pozsonyi műsora igazán pazar. Ajánló

Harmadszor lesz Electronic Beats-buli a fővárosban: a szervezők olyan neveket kötöttek le, mint a németországi Apparat, a brit Lamb, a dán WhoMadeWho és a svéd Miike Snow. Az október 15.-ei rendezvény az MMC klubban zajlik majd.



Az est legnagyobb sztárja a sok éves kihagyás után ismét összeállt Lamb duó, amely idén már bizonyított a trencséni Pohoda fesztiválon. Lou Rhodes énekesnő és Andy Barlow producer új, 5 című albumuk anyagát hozzák az EB-re, de hallhatnak majd olyan klasszikus dalokat is, mint a Gorecki vagy a Gabriel. A Pohodán varázslatos hangulatot teremtettek, és ottani szabadtéri fellépésük után most klubkoncerten bizonyíthatnak.



Sasha Ringet, azaz Apparatot, akinek legutóbbi lemeze a The Devil’s Walk címet kapta, el lehetett csípni a közelmúltban a környéken (például a katowicei Nowa Muzyka fesztiválon), akinek erre nem volt lehetősége, annak kínálkozik egy újabb, ráadásul zenekari kísérettel. Apparat techno DJ-ként kezdte pályafutását 1999-ben, később ambientben utazott, jelenleg pedig állítása szerint “jobban érdeklik a zajok és zörejek, mint a ritmusok”, azaz közelebb áll hozzá a glitch, click és IDM.



A WhoMadeWho egy dán trió, amelyet indie rock és dance punk stílusokba zárnak a kritikusok. 2007-ben a spanyolországi Benicassim fesztiválon váratlanul headlinerekké váltak, mivel a Klaxons együttes több órát késett, de a koppenhágai formáció nem ijedt meg a nagyszínpad előtti hatalmas tömegtől és sikert aratott. Meglátjuk, mit produkálnak az MMC-ben.



A koncertek után afterparti lesz az MMC-vel szomszédos Randal és Hopkirk klubokban, amelyek közül egyiket a Miike Snow projekt szolgáltatja: ez egy amerikai – Andrew Wyatt – és két svéd – Christian Karlsson és Pontus Winnberg – producerből áll. A svédek Bloodshy & Avant néven is ismertek; együtt dolgoztak olyan énekesnőkkel, mint Kylie Minogue, Madonna, vagy Britney Spears – utóbbinak a Toxic c. dalát producerelték, amelyért Grammy-díj vándorolt a zsebükbe.



Jegyinformációt ITT találnak.



Mészáros Veroni