Pozsonyban is ünnepel a Quimby

2011. október 13. - 19:01 | Kultúra
20 éves Magyarország egyik vezető bohém együttese, a Quimby, amely hatalmas születésnapi koncertre készül a budapesti Papp László Sportarénában, ám előtte még visszalátogat a pozsonyi KC Dunajba, november 3-án. Ajánló

A Quimby immár 20 éve van stabilan jelen a magyarországi könnyűzenében, a formáció népszerűsége töretlen, koncertjei teltházasak. Eklektikus hangszerelés, balkáni dallamvilág, punkos nyersesség, alternatív rock népi elemekkel és kivételes dalszövegek jellemzik e zenekart, amely elsöprő fellépéseket produkál.



Első koncertjüket Quimby néven 1991-ben adták, és kezdetben angol nyelvű dalokat írtak, de harmadik lemezüknél, az 1996-os Majom-tangónál fordult a kocka, s azóta zömében magyar nyelvű dalokat gyártanak. Legfontosabb lemezeik az Ékszerelmére, a Káosz Amigos, a Kilégzés - amely platinalemez lett Magyarországon -, továbbá az Ajjajjaj és a tavaly megjelent Kicsi ország.


Az idei Sziget óta nem koncerteztek Magyarországon, a nagy évfordulós budapesti koncert előtt csak Erdélyben, Bécsben és Pozsonyban hallhatják rajongóik a bandát, az „arénás” buli után pedig visszavonul a zenekar, hogy kitalálja, mi az, ami a jövőben inspirálni tudja.

Afterpartit a KC Dunaj klubban a komáromi Jókai Színház színművésze, Olasz István tart, aki DJ Dilemmaként pörgeti nu jazz, glitch hop, dubstep, dnb, house stílusú lemezeit.

emvé