Halloween-napi koncertek Dunaszerdahelyen

2011. október 27. - 19:58 | Kultúra
Október 31-én, hétfőn, álarcos Halloween-koncertek lesznek a dunaszerdahelyi alternatív NFG klubban; fellép a brit Sister Gracie duó és a magyarországi underground színtér egyik szenzációja, a Piresian Beach.

A Sister Gracie idén már koncertezett Dunaszerdahelyen: március közepén fergeteges fellépést produkáltak ott, és akkor megfogadták, még az idén visszatérnek Szlovákiába. A Liam Whybrow és Max Walker alkotta duó munkásságára  egy dunaszerdahelyi lány,  Jana Svetlovská figyelt fel, aki segítségével sikerült a két fiatalembernek koncerteket szervezni Szlovákiában. Első alkalommal a kassai Tabačka Kulturfabrik klubban és az NFG-ben játszottak, az október 27-én kezdődő szlovákiai turnéjuk pedig már négy állomásos, és ennek keretében záróakkordként ismét Dunaszerdahelyre látogatnak. A Sister Gracie repertoárját friss, energikus, ötletes alternatív gitárzeneként lehet jellemezni, amely élőben sodró erejű és rendkívül szórakoztató. A fiúk több kislemezt is kiadtak, jelenleg első nagylemezükön dolgoznak.



Németh Zsófia, a Piresian Beach frontembere 2009 környékén bukkant fel a magyar blogoszférán, ám nem sokkal később már nemzetközi szinten is ismerték a nevét. Ingyen letölthető első két EP-je és nyáron megjelent nagylemeze alapján a kritikusok a magyarországi „hálószobapop királynője”-ként kezdték emlegetni, aki szobájába bezárkózva, “fapados” módszerekkel és eszközökkel, lo-fi stílusú dalokat ont magából. Zsófia két hónapja kezdett koncertezni, egy dobossal és egy basszusgitárossal kiegészülve – a dunaszerdahelyi, zsinórban, a negyedik fellépése lesz.



A Halloween-napi koncertekre a belépés jelmezben ajánlott, a koncertek 19:30-kor kezdődnek.



NFG