Már van címe a Freddie Mercury-ról szóló filmnek

2011. december 7. - 10:51 | Kultúra
Egyre több információ és tény derül ki a Freddie Mercuryról, a Queen együttes húsz éve elhunyt énekeséről készülő filmmel kapcsolatban: az alkotás a Mercury címet kapja.

A film címét Graham King producer árulta el a digital spy nevű online portálon. Már korábban ismertté vált, hogy a címszerepet a Borat megformálásával híres-hírhedté vált Sacha Baron Cohen játssza, a forgatókönyvet pedig Peter Morgan jegyzi.

"Olyan nagyszerű életet élt, hogy sok mindent kell róla elmesélni. Ráadásul az a sok csodálatos zene... mindet be kellene mutatni. Nem könnyű feladat, de meg vagyok győződve arról, hogy jövőre hozzáfoghatunk a forgatáshoz" - mondta el King, aki Cohennel legutóbb Martin Scorsese The Invention of Hugo Cabret című filmjében dolgozott együtt.

Peter Morgan, a Bécsben élő forgatókönyvíró hangsúlyozta, nem "Aids-filmet" akar forgatni, hanem elsősorban Mercury és zenekari társai, Brian May, Roger Taylor és John Deacon nem teljesen problémamentes kapcsolatára igyekszik koncentrálni. Tervei szerint a film az 1985-ös Live-Aid koncerttel zárul.

A filmprojektben Robert De Niro cége, a Tribeca Productions is részt vesz.

(MTI)

Címkék: film, Freddie Mercury, Queen